søndag 24. august 2008

Dull Knife Records ække mye dull



Hearts Of Animals - Stars Say No EP (Dull Knife Records 7")
RFTO Bandwagon - New Jack EP (Dull Knife Records 7")
The Wiggins - Feed The Ghost (Dull Knife Records 7")

Houston,Texas er base for den nye labelen Dull Knife Records som nå er ute med sine første tre utgivelser. Moderne som Dull Knife er tar de samfunnets puls på kornet og kaster seg på vinylbølgen og utgir tre små plastdinger, dvs tre syvtommers singeler. Syvtommere var veldig populære i gamle dager, ja hitlistene var faktisk stappfulle av dem. Jukeboksene også.

På den deilige EPen (33 rpm) Feed The Ghost lager Heart Of Animals aka Mlee Marie fin skranglepop på jenterommet ca C-86 generasjonens UK med en touch av psykedelia. Fire fine spor som gjør plata god og lett å flippe og spille om og om igjen. Tenk Juliana Hatfield / Blake Babies i et søvnig øyeblikk, en usunn utgave av vår egen Rockettothesky med søla på buksa eller (u)følsom pike med gitar og trommemaskin type primitiv rocket opp. K danser på lette føtter og nynner med lukkede øyne. Fint - og vi (K og jeg altså) har forventninger til mer fra Mlee Marie.

RTFO Bandwagons New Jack EP (33 rpm) spiller punkete, ganske akustiske enkle sanger med fin snert. Ikke akurat REO Speedwagon (for noen luringer RTFO er, ironi og greier!). Denne gruppa fra Ohio har trommeslager Rich fra Psychedelic Horseshit som medlem og traver fint i vei på sin upretensiøse sti på denne utgivelsen. Neppe essensielt, men så kos da gitt!

Siste gruppe ut i dette første slippet fra Dull Knife er garasjepunkabilly bandet The Wiggins med Feed The Ghost (33 rpm). Tre spor "all made up and played by Jon Read 2008" som det står på innlegget. To fine garasjestumpere med en viss åttitalls feedbackoppdatering ala tidlig Jesus & Mary Chain på den ene siden og en seig countryhumper sunget sleskt og avmålt på andre siden. Kan ikke Alex Chilton produsere en lp med The Wiggins, og hvor la jeg den første Cramps lpen ?

Dull Knife Records lager syvtommere - musikk for folk som er interessert i musikk.