søndag 3. august 2008

Tyngre enn en veldig tung ting, del fire

Vi jobber oss videre gjennom alfabetet og klemmer til med en ny stabel potente band og artister som har solgt sjela si og vandrer på metallens brede onde sti;

Bone Awl


Ualminnelig primitiv og ond black metal/ punk hybrid fra California. Ikke mye blastbeats og finspill her, kun en sakte dundrende primitiv grim uhygge som tyter ut på diverse vinyl og kassettutgivelser. Bone Awl er en duo med de modne artistnavnene He Who Gnashes Teeth (sang, gitar, bass) og He Who Crushes Teeth (trommer) og har holdt det gående siden 2002. Musikken bygger på en gjentagende sakte puls av trommer og bass som skaper en nesten transelignende stemning, underlig hektende og fengende. Jeg får aldri nok av Bone Awl.

Anbefalt:
Bone Awl - Bog Bodies / Magnetism of War (Goatowarex LP 2006 samleplate)
Bone Awl - So I Must Take From The Earth... And Make It My Own (Hospital Productions 2x7" 2006)
Bone Awl -Meaningless Leaning Mess (Nuclear War Now! Productions LP 2007)



Boris


Fantastisk trio fra Tokyo som er oppkalt etter en Melvins låt. Bandet har holdt det gående siden 1992. På Metal-Archives beskrives bandet som drone/stoner/rock/psychedelic rock/doom/ambient. Det skulle dekke det meste og er faktisk presist nok. Boris har mange utgivelser med forskjellige uttrykk og er også ivrige på samarbeid med andre musikere. Dette har gitt fruktbare resultater og fine utgivelser sammen med blant andre Merzbow, Keiji Haino, Sunn O))) og Michio Kurihara. Gruppa er kjent for å utgi musikken sin i ørten forskjellige format i forskjellige verdensdeler og er noe av en hodepine for fans og kompletister. Boris sitt utgangspunkt er ofte en blytung triovariant over doomrock/altpårødtmetal, i mine øyne er de imidlertid best når de fjerner seg fra dette utgangspunktet og søker å innarbeide også andre uttrykk. Da er Boris et av verdens beste band.

Anbefalt
Boris - Amplifier Worship (Southern Lord cd 1998)
Keiji Haino with Boris - Black: Implication Flooding (Inoxia cd 1998)
Boris - Flood (Midi Creative cd 2000)
Boris with Michio Kurihara - Rainbow (Pedal cd 2006)
Boris with Merzbow - Rock Dream (Southern Lord 2cd/3LP 2007)
Boris - Smile (Southern Lord cd/2LP 2008)

Brown Jenkins


En manns band fra Austin, Texas oppkalt etter en H.P. Lovecraft historie. Startet opp i 2006 og spiller tung, nesten instrumental dronende gitarrock med et slags hjem i black metal. Ikke skrikende gitarer, mer et kvernende dronete utrykk med tung postrock påvirkning.

Anbefalt:
Brown Jenkins - Dagonite (Moribound cd 2007)
Brown Jenkins - Angel Eyes (Moribound cd 2008)

Caacrinolas


Tysk duo med tre utgivelser så langt, den siste fra 2007 etter et fire år langt opphold. Spiller soundtracks til skrekkfilmer som bare finnes inne i skallen din, mer black ambience enn black metal. Jeg har bare hørt den siste utgivelsen. Black Metal Goblin er dette omtalt som av kloke hoder.

Anbefalt
Caacrinolas - Vargtimmen (Ingen label - cd-r 2007)

Cadaver In Drag


Psykedelisk noiserock med tung doomhelning fra denne amerikanske duoen. Fikk mye buzz etter at Julian Cope skrek seg hes over deres første langspillcd på sin hjemmeside i fjor høst. Kan minne om Eyehategod møter Hair Police mens Skullflower styrer baren. Har flere mikroutgivelser på kassett og cd-r før den nedenstående anbefaling.

Anbefalt
Cadaver In Drag - Raw Child (Animal Disguise cd 2007)