torsdag 28. august 2008

Tyngre enn en veldig tung ting, del syv

Dead Raven Choir / Wolfmangler

Smolken undrer what's next; black metal? folk? coverlåter?

Dead Raven Choir og Wolfmangler er prosjektene til den mystiske D. Smolken. D. Smolken er født i Polen, flyttet så til Texas og har visstnok returnert til Krakow igjen nå. Dead Raven Choir er mannens hovedprosjekt. Dette ble startet i 1996, antagelig som et tounge in cheeck prosjekt; black metal musikk med tekster fra Whinnie The Pooh...Dette ble ikke realisert men tonen var satt! Mannen lager både akustiske folk ting og tung black metal. Spesialiteten er å hente låter fra country, folk og annet og så kjøre dette gjennom en black metal kvern. Ut av denne usansynlige miksen kommer det mye fin musikk. Dead Raven Choirs versjoner av Cohens First We Take Manhattan og Townes Van Zandts Waiting Around To Die er enorme (finnes på Cask Strength Black Metal som samler fire lenge utgåtte ep'er, se nedenfor). I kjent stil spys det ut materiale, ofte i små opplag. På seneste albumet My Firstborn Will Surely Be Blind nærmer musikken seg en folky, bassete versjon av Sunn O))) og Khanate.

I motsetning til Dead Raven Choir hvor Smolken gjør alt selv, er Wolfmangler et band med fire medlemmer. Wolfmangler spiller en seig, dronete doom metal. Gruppa har fire fullengdere ute.

Anbefalt:


Dead Raven Choir - Wine, Women and Wolves (Last Visible Dog cd 2003)
Dead Raven Choir - Cask Strength Black Metal (Weird Forest 3lp/Supernal 2cd 2005)
Dead Raven Choir - My Firstborn Will Surely Be Blind (Aurora Borealis cd/lp 2007)
Wolfmangler - Dwelling In A Dead Raven For The Glory Of Crucified Wolves (Aurora Borealis cd/lp 2006)

Dead Reptile Shrine


Fullstendig vindskeiv black metal fra Finland. Har en rekke utgivelser som det er bort i mot umulig å få tak i. Jeg har kun hørt A Journey Through The Darkest Of Forests, som samler materiale fra perioden 2001 til 2005 på en åtti minutters cd. Noe av den mest skrudde og snodige musikken som er produsert under black metal hatten noensinne; superamatørmessig produksjon, snublende trommer, fuzzete gitarer og ond vokal. Musikken har denne loner magien som hekter deg på et unikt univers, en slags black metal Jandek (uten sammenligning forøvrig).

Som bandet selv sier det på sin hjemmeside: "Dead Reptile Shrine is, instead of a normal band, an ”aural phenomenon”. There are no members, no recordings in a real studio and no real purpose. However, there is some knowledge".

Anbefalt:

A journey Through The Darkest Of Forests (Werewolf cd 2005)

Deathspell Omega


Deathspell Omega er helt der oppe i avantmetalens eliteserie, sammen med Boris, Corrupted, Converge og noen få til. Dette bandet fra Frankrike spiller en avantvariant av black metal med grusomt trøkk. Tekstene dreier rundt tema som satanisme som mytafysisk fenomen, teologiske grublerier og Gud. Bandet er inspirert av post-surrealisten Georges Bataille (1897 - 1962). Deathspell Omega ble etablert i 1998 og har utgitt fire fulle album. Det seneste fra 2007 er et av de beste avantmetalalbumene noensinne; et knugende, knusende lokomotiv av sinne som velter mot deg - skummelt og genialt. Deathspell bruker tid - gjerne ti minutters spor som bygges opp og utnytter dynamikken denne musikken åpner for.

Anbefales:


Deathspell Omega - Infernal Battles (Northern Heritage cd/lp 2000)
Deathspell Omega / Cladestine Blaze - Split (Northern Heritage cd/lp 2001)
Deathspell Omega - Inquisitors Of Satan (Northern Heritage cd/lp 2002)
Deathspell Omega - Si Monumentum Requires, Circumspice (Norma Evangelium Diaboli cd/lp 2004)
Deathspell Omega - Kenose EP (Anja Offensive/Southern Lord cd/2lp 2005)
Deathspell Omega - Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum (Anja Offensive/Southern Lord cd/2lp 2007)

The Dillinger Escape Plan


Mathcoregjeng fra New Jersey, etablert i 1997 på restene av hardcore bandet Arcane. Et av pioneerbandene innen mathcore, en superkompleks agressiv musikk med store krav til utøvernes ferdigheter. Bandet har gjennomgått en ganske stor musikalsk utvikling på de tre fullengderne de har utgitt siden 1999. Dillinger Escape Plan har også hatt flere uskiftninger av medlemmer og i dag er det kun Ben Weinman (gitar) som er igjen av originalmedlemmene fra 1997. Mike Patton er en av deres nære venner, han deltok sågår på Irony is a Dead Scene Ep'en fra 2002.

Anbefalt:

The Dillinger Escape Plan - Calculating Infinity (Relapse Records cd 1999)
The Dillinger Escape Plan with Mike Patton - Irony is a Dead Scene (Epitaph Records 2002)
The Dillinger Escape Plan - Miss Machine (Relapse Records cd 2004)
The Dillinger Escape Plan - Ire Works (Relapse Records cd 2007)

dot(.)

Kokhi (bass, sang) fra dot(.); ikke no' stress

Dypt nede i Tokyos undergrunn finner du trioen dot(.), der de sitter og koser seg med litt weed. "Skal vi lage ei plate a folkens ? -Kan vi ikke nøye oss med en split med et eller annet band, mindre stress vettu". Der har du dot(.) og deres filosofi. Siden starten i 1998 har de deltatt på en rekke splitutgivelser med fortvilende vrien tilgjengelighet. Dette bandet har det nemlig i seg til å utfordre Boris og Corrupted, derfor er det synd at de ikke er mer profilerte og har mer materiale tilgjengelig. De to utgivelsene jeg har hørt og som er listet nedenfor viser nemlig frem et fett, tungt doomgroove med absolutt kraft. Den lille japanske tvisten på vestlige musikkformer er klart til stede og løfter bandet langt over den gemene hop. Vi vil ha mer !

Anbefalt:

dot(.) / Hey Colossus - split (Shifty LP 2006)
dot(.) / Sete Star Sept / Watch Me Burn - Yaminabe Holocaust -3 Way Split (Shifty cd 2005)

Draugar


Nok et enmannsband fra California som dyrker den svarteste metalen. Tim Lehi aka Hildolf spiller og "synger" alt selv og har så langt gitt ut to album. Hildolf er også med i USBL-supergruppa Twilight sammen med Wrest fra Leviathan, Malefic fra Xasthur, Imperial fra Krieg og Azentrius fra Nachtmystium.

Draugar er rotfestet i grim black metal, men fyller på med akustiske gitarer, ambiente droneelementer og en produksjon som sender bass, trommer og gitar opp i en noiselignende enhet. To sterke album.

Anbefalt:

Draugar - From Which Hatred Grows (tUMULt cd 2003)
Draugar - Weathering The Curse (Moribund cd/picture disc 2004)