onsdag 3. september 2008

Fabulous Diamonds



Fabulous Diamonds - Fabulous Diamonds (Nervous Jerk Jerk-004 7" + cd)

Fabulous Diamonds - Fabulous Diamonds / 7 Songs (Nervous Jerk Jerk-012 cd / Siltbreeze lp)

Jeg bruker ikke mye tid på å skrive om musikk jeg ikke liker. Det er så mye god musikk som ikke får den oppmerksomheten den fortjener at det er meningsløst å bruke tid på skrot. Hadde jeg gjort det hadde jeg for eksempel ikke kunnet fortalt dere om Fabulous Diamonds, en superduper duo fra Melbourne, Australia som har knekt meg helt den siste måneden.

Fabulous Diamonds består av Nisa Venerosa (sang, trommer) og Jarrod Zlatic (keyboards, saksofon, piano, delay).

Fabulous Diamonds spiller en blanding av postpunk, dub og elektronika med sterke psychedeliske tentakler gripende og klorende etter hjernen din. Fabulous Diamonds bruker enkle virkemidler men blir aldri kjedelige. Fabulous Diamond sier; We're not rock'n'roll. Fabulous Diamonds smaker godt av god gammeldags åndsnobberi og arroganse; Fabulous Diamonds vet de vet best. Fabulous Diamonds er likevel lett tilgjengelige og ekstremt lette å like.



Venerosa og Zlatic har to utgivelser ute, en singel og en minilp. Singelen består av fem korte spor på tilsammen ni minutter (med singelen kommer det også en cd med samme innhold som vinylen, hendig). Venerosa synger uskolert vakkert over Zlatics saksofon, enkle rytmefigurer og analoge keyboards. Det er lett å tenke UK ca 1980; dub som punkerne brukte dub, Raincoats, Dome og Public Image Limited - med sterk DIYfølelse. Produksjonen og stemningen i musikken gjør denne utgivelsen merkelig tidløs.


Jarrod Zlatic fryser ikke på ryggen selv om solen går bak en sky

Minilp'en Seven Songs videreutvikler stemning og metode fra debutsingelen og er jaggu enda bedre. Litt lengre spor, skarpere produksjon og bedre låter - mer realisert egentlig. Den korte spilletiden, det originale lydbilde og den fengende messingen til Venerosa gjør dette svært avhengighetsskapende, bare en gang til a' følelsen er sterkt tilstede. Det er også lett å tenke Neu!/Harmonia og Cale/Riley, sjekk f eks det nydelige andresporet med et vidunderlig keyboards løft eller tredjesporets mer insisterende beat og samsang.

I det hele tatt - Fabulous Diamonds.