søndag 14. september 2008

Hair Police - Certainty Of Swarms (No Fun CD)



Hair Police er mest kjent for å være "det andre bandet" til Mike Connelly som har erstattet Aaron Dilloway i Wolf Eyes. I tillegg til Conolly består Hair Police av Robert Beatty og Trevor Tremaine. Hair Police flyter rundt et sted mellom noise og rockmusikk av grovt kaliber og er langt mer av et rockband enn f eks Wolf Eyes. Psykedelisk noiserock kan kanskje være en brukbar beskrivelse. Siden starten i 2001 har bandet i kjent undergrunnstil dokumentert sitt virke på ørten utgivelser på hipsterlabeler som Hanson, God Of Tundra, Troubleman og Hospital.


Certainty Of Swarms er sammen med den fantastiske Prescribed Burning lpen på Hospital fra 2006 det beste Hair Police har levert. Men der Prescribed Burning var en dyp foredling av støymeditasjon over kjente virkemidler til enorm effekt og dyp hjernemassebearbeiding er Certainty Of Swarms noe annet og muligens nytt? Certainty Of Swarms er ny musikk - en rock for postnoise perioden som starter NÅ.

Certainty Of Swarms er seks spor på snaue førti minutter som tar et balletak på rock som rock og sender skiten inn i et mareritt av besk vokalangst, rockbesetning og tung noisetaktikk. Connely skriker et sted mellom misfornøyd purke på krigstien mot bonden og Khanate type lei, lei, lei doomvokal over og inne i en hengemyr av riff og rasp. Certainty Of Swarms er garasjerock med freejazzambisjoner spilt av punkere med svære hauger av noisekassetter hjemme på gutterommet. Og jammen om ikke begge liveboksene til Throbbing Gristle ligger og flyter på gulvet.

Certainty Of Swarms opererer med forskjellige angrep(svinkler); åpningssporet er et stormende punkangrep før andre sporet tar over med en saktere puls av stive støystikk, perkusjon og ekko i kamp med vokal og gitar. Slik fortsetter albumet med variert postnoise som rammer tungt.

Certainty Of Swarms oppleves som et definitivt og definerende stykke musikk. Et av årets høydepunkter.