onsdag 24. september 2008

Tyngre enn en veldig tung ting del åtte

Drommer

Drommer er nok et band på den mektige un-black metal labelen E.E.E. Recordings. Dette bandet er imidlertid ikke kristent og ikke bm; her dyrkes en nattsvart, ambient dronologi over lange strekk. Gløtt av sol og myke melodier tyter opp som varmende elementer i kalde mørke landskap. Nærmere Tangerine Dream enn Darkthrone.

Anbefalt:
Drommer - Black Moon Float (E.E.E. Recordings cd-r 2007)
Drommer - Channeling Natural Forces (E.E.E. Recordings cd-r 2007)
Drommer - Oceans (E.E.E. Recordings cd-r 2007)


Drudkh

Trio med hedninger fra Ukraina som spiller pagan black metal. Har sluppet seks album og en ep. I tillegg til en mektig variant av Burzum midtempo grusing med episke drag og en velutviklet sans for stormannsgalskap har bandet dype røtter i ukrainsk folkemusikk. Bandet har sågår sluppet en hel lp med slikt materiale (Songs Of Grief And Solitude), ikke langt fra sære britiske folkrock band som f eks Comus.

Anbefalt:
Drudkh - Lebedynyi Shlyakh (The Swan Road) (Supernal cd 2005)
Drudkh - Krov U Nashykh Krynytsyakh (Blood In Our Wells (Supernal cd 2006)
Drudkh - Songs Of Grief And Solitude (Supernal cd 2006)



Dysrhythmia

Kompleks instrumental mathrock med metallegering er kanskje en beskrivelse som passer denne fine trioen fra Philadelphia. Bandet har sluppet fem album siden oppstarten i 1999. Både Kevin Hufnagel (gitar), Jeff Eber (slag) og Colin Marston (bass) er med i diverse andre band. Marston er blant annet med i mektige Behold...The Arctopus og Krallice. Hufnagel og Marston har også drone/ambient duoen Byla sammen. Dysrhythmia er saftige saker som også vil likes av folk med sans for den reelt progressive musikken av i dag (Sleepytime Gorilla Museum, Kayo Dot et al) og postrock hoder.

Anbefalt:
Dysrhythmia - Barriers and Paasages (Relapse cd 2006)
Dysrhythmia / Rothko - Fractures (Acerbic Noise Development cd 2007)


Earl Shilton

Earl Shilton er Alex Thomas sitt soloprosjekt. Thomas fra London var tidligere medlem i Bolt Thrower. Earl Shilton ga ut et album i 2003 og ryktene sier at et nytt endelig er klart. Musikken er en eksprimentell variant av death metal og black metal. Oppfinnsomt og knusende, jeg gleder meg til det nye albumet.

Anbefalt:
Earl Shilton - Two Rooms (Full Of Insects cd 2003)

Earth


Earths betydning for dagens avantmetalscene kan knapt overvurderes. Earth er Dylan Carlsons band og debuterte i 1991. Carlson var like påvirket av La Monte Young som av Black Sabbath. Earths andre lp er en av de tyngste og seigeste som noengang er utgitt og er like deler minimalisme og doom. Gitarriff spilt så sakte og gjentagende at det eneste du ser for deg er et Black Sabbath riff eviggående på 3 omdreininger istedet for 33. Earth var et av Kurt Cobains favorittband og Carlson var hans beste kompis. Earth har hatt stor innflytelse på band som Boris, Sunn O))) og Corrupted. Etter en periode på slutten av nittitallet med inaktivitet pga personlige problemer har Carlson kommet tilbake med noen gode album. Denne nye utgaven av Earth er mindre minimalistisk og mer søkende mot melodi og faktisk americana.

Anbefalt:
Earth - Extra - Capsular Extraction (Sub Pop cd/lp 1991)
Earth - 2 (Special Low Frequency Version) (Sub Pop cd/2lp 1993)
Earth - Phase 3 : Thrones And Dominions (Sub Pop cd/2lp 1995)
Earth - Hex ; Or Printing In The Infernal Method (Southern Lord cd/2lp 2005)
Earth - The Bees Made Honey In The Lion's Skull (Southern Lord cd 2008)

Earthless
Psykedelisk metaltrio fra San Diego med Mario Rubalcaba fra Hot Snakes på trommer, Mike Eginton på bass og stjerna i showet, gitaristen Isaiah Mitchell. Earthless har utgitt to fine album med laaange instrumentale spor og tung pyskedelisk stonerfeeling med det enorme gitarspillet til Mitchell i front. Liker du hippierock, freakouts og Flower Travellin' band er det bare å slå til.

Anbefalt:
Earthless - Sonic Prayer (Tee Pee Records cd 2005)
Earthless - Rhythms From A Cosmic Sky (Tee Pee Records cd 2007)


Eikenskaden

Franskmannen Stefen Kozak er aktiv med flere prosjekter og Eikenskaden er hans glimrende en manns blackmetal band. Eikenskaden er hektiske, støyende og maniske men også melodiøse og finstemte. Bruk av keyboards og piano bryter opp det grimme lydbildet. Beskrevet av plateselskapet som Burzum vs Bach i en kamp på liv og død. Eikenskaden har slupe fire album, jeg har bare hørt de to siste.

Anbefalt:
Eikenskaden - 665.999 (tUMULt cd 2004)
Eikenskaden - There Is No Light At The End Of The Tunnel (Blackmetal.com Records cd 2005)